Gezinscoach als hulp bij gezinsproblemen


Soms gaat het niet zo lekker in een gezin. Het kan zijn dat er problemen zijn en dat de spanningen en stress hoog oplopen. Dat het hoofd overvol zit, of dat je al moe bent als je je bed uit stapt en de dag nog moet beginnen. Je merkt misschien wel dat je vaak loopt te mopperen, dat het huilen je nader staat dan het lachen of je piekert veel en je voelt je schuldig omdat je niet "die leuke moeder of vader bent" die men altijd ziet op tv. Hoe moet je het allemaal voor elkaar krijgen? Waarom lukt het niet? Wat kan je er aan doen? Gezinscoaching en opvoedondersteuning behoort tot de mogelijkheden als je wel even een steuntje in de rug kan gebruiken.


Gezinscoaching en opvoedondersteuning zijn geschikt bij:

  • Bij specifieke opvoedvragen
  • Bij langdurige onzekerheid of stress 
  • Problemen tussen ouders en kinderen of kinderen onderling
  • Voor het aanleren en toepassen van positieve opvoedvaardigheden
  • Tijdens overgangsfasen zoals bij scheiding, overlijden, verhuizing of puberteit
  • Tijdelijke begeleiding bij persoonlijke problemen van een van de gezinsleden


Wat houdt gezinscoaching in?
Bij gezinscoaching wordt er gekeken naar het gezin als systeem en hoe iedereen binnen het gezin functioneert. Er wordt gekeken naar hoe men op elkaar reageert, welke rollen ieder heeft en hoe die vervuld worden. Er kan ingezoomd worden op specifieke onderwerpen zoals communicatie, omgaan met elkaar, non-verbaal gedrag, manier van omgaan met emoties of waar specifieke knelpunten zijn. Er wordt gekeken naar wat er nodig is om als gezin beter te functioneren aan de hand van een stappenplan wat samen met het gezin wordt opgesteld. Er wordt op verzoek een traject gemaakt samen met het gezin waarbij de gezinsleden betrokken zijn en ieder hun rol hebben. Het betreft een systeemaanpak wat wilt zeggen dat het gezin als systeem wordt betrokken bij de coaching.

Opvoedondersteuning en Gezinsondersteuning
Minerva Counseling biedt opvoedondersteuning door samen te kijken naar wat er moeilijk gaat en wat er al wel goed gaat. Een steuntje in de rug in een fase of periode waar het even niet zo goed lukt of wel wat ondersteuning kan gebruiken. Minerva Counseling heeft veel ervaring met het werken in gezinnen. Coaching is helpend omdat er gekeken wordt welke problematiek er ligt en hoe deze in de huidige situatie opgelost kan worden waardoor angst, stress of depressie verminderen of verdwijnen.  Het geeft nieuwe manieren om er beter mee om te kunnen gaan en oud zeer eventueel te verwerken. De gesprekken beginnen wekelijks en worden later afgebouwd als het weer beter gaat.

Reageer vandaag nog en laat het niet verder uit de hand lopen. 

Bel voor een afspraak 06-81354307 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

0
0
0
s2smodern