Iris van Zomeren vertelt in haar eigen boek haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Ze was nergens veilig. Ze kon alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden.

Misbruik, Mishandeling en Pestverleden

Na twee extreem heftige ervaringen kwamen de wortels van haar trauma meer en meer bloot te liggen. Ze liet zich hierdoor niet afschrikken en ging de confrontatie aan met haar verleden en zocht hulp. Door middel van zeer intensieve therapieën daalde ze samen met haar therapeuten af in de verschillende persoonlijkheden en ontdekte ze wat ze voor haar gedragen hadden, zodat een proces kon ontstaan van integratie en herstel.

Verschillende therapeutische benaderingen
Ze weet haar verhaal boeiend en beschouwend over te brengen. In heldere en voor iedereen begrijpelijke taal legt zij uit hoe verschillende therapeutische benaderingen haar geholpen hebben, zoals ondermeer de Somatic Experiencing van Peter Levine. Daarnaast vertelt Iris wat satsang en The Work van Byron Katie voor haar betekend hebben. Gaandeweg het verhaal worden er geregeld (spirituele) inzichten aangereikt, waarbij er ook veel aandacht is voor de mechanismes rond trauma.

Een cadeau voor cliënten en therapeuten
Psychotherapeut drs. R. Sangkasaad Taal schreef in haar voorwoord onder meer: Dit boek is een cadeau voor iedereen; het is zeer geschikt voor zowel cliënten als therapeuten. Daarnaast kan het heel behulpzaam zijn voor eenieder die trauma meemaakt in zichzelf of in de omgeving en die daar inzicht in wil krijgen. Het verhaal van Iris laat zien dat een succesvolle individuele traumagenezing mogelijk is.

Wil je het boek bestellen? Dat kan ondermeer hier: Van Waanzin naar Wijsheid.. een autobiografisch verhaal van Iris van Zomeren.