Een enorme hoeveelheid adviezen en tips voor vrouwen om zich aantrekkelijk te presenteren en leuk te zijn. Wat wil je nog meer?

Waarom zijn vrouwen vaak zo onzeker?

 

Vrouwen worden voortdurend bestookt met hoe ze zich moeten gedragen. Dat begint al vanaf dat ze een klein meisje zijn. Meer dan jongens mogen ze zich niet te ruw opstellen, zich liever niet te vuil maken, schattig kijken, lief gedragen en zorgzaamheid wordt gezien als een dikke plus. Een eigen willetje is nog leuk als ze drie zijn maar word je ouder dan word je al snel bitchy gevonden. Een vrouw met haar op d'r tanden als ze volwassen is en dit wordt niet als aantrekkelijk gezien. 

Wees mooi, lief, vriendelijk en zorgzaam?!
We zien vrouwen het liefst als lieftallige en zorgzame wezens al dan niet achter kleding verborgen of juist sexy openlijk bloot en uitdagend. Reclames en programma's gericht op vrouwen gaan over uiterlijk, koken of hun rol als moeder. Ze worden gephotoshopt om vlekjes, kwabjes en rimpels zorgvuldig weg te halen voor het perfecte plaatje. Vrouwen als Miljuschka Witzenhausen die bewust eerlijk en open haar onbewerkte lichaamsfoto's laat zien, lopen nog steeds het risico om daar op afgerekend te worden door zowel vrouwen als mannen. 

Doe dit, doe dat..en dan overspannen zijn
Er zijn er die de tips en kritiek dagelijks over zich heen krijgen. In streng religieuze omgevingen is het al helemaal 'not done' om teveel vrouwelijkheid te laten zien. Nauwsluitende kleding is alleen toegestaan als het niet teveel lichaamsvormen accentueert. Sommige religies verbieden zichtbaarheid van polsen, enkels, armen, haren en verbieden make up. In de modellenwereld is het andere koek. Daar gaat het nou juist vaak om sexy vormen die zichtbaar of slechts verhuld in ragfijne stoffen geaccentueerd worden. Victoria Secret als hoogte of dieptepunt, net wat je er in wilt zien.

Werkende vrouwen en ook nog moeder 
Vrouwen die werken horen het op het werk hoe ze zich dienen te gedragen. Een ambitieuze vrouw kan afgerekend worden op haar harde, koele en afstandelijke houding daar waar diezelfde houding bij een man als zakelijk, sterk en met leiderschap gezien wordt. Vrouwen die fulltime werken en hun kinderen naar de opvang brengen lopen nog steeds het risico gezien te worden als een ontaarde moeder waar bij vaders daar geen enkel bezwaar tegen wordt gemaakt als ze fulltime werken. En als ze parttime werken is het nog te vaak vanzelfsprekend dat ze het leeuwendeel van het huishouden en de kinderverzorging er bij nemen. 

Damesbladen barsten van de tips
Sla een damesblad open en je wordt bestookt met goedbedoelde adviezen over welk eten goed voor je is, je slanker maakt, je buikvet doet verdwijnen, je benen dunner laat lijken etc. Je striae moet met allerlei crèmes en middeltjes verdoezeld of weggemasseerd worden en hetzelfde geld voor een perzikhuidje die in een sinasappelhuidje is veranderd. Dat eerste is nastrevenswaardig, het tweede moet koste wat het kost vermeden worden. Beter een perzik zijn dus. Je moet natuurlijk lekker ruiken, wekelijks in de sportschool te vinden zijn, regelmatig in de keuken staan, met je kinderen spelen, vrijwilligerswerk doen, mantelzorg bieden en je baan erbij doen waarbij je natuurlijk carrière moet maken om succes uit te kunnen stralen en wel een behoorlijk aantal uur moet werken want ja je weet wel je moet wel je rol pakken en meedoen in de maatschappij. Ondertussen dien je er altijd goed verzorgd, juist gekapt met het laatste trendy kapsel bij te lopen. Denk er aan dat je niet zonder make up de deur uit kan en als je al gehuild hebt dat je er niet als een pandabeer uit ziet. Heb altijd een spiegeltje bij om e.e.a. bij te kunnen werken. 

Neurotisch, hysterisch of gewoon emotioneel?
Over huilen gesproken. Laat niet teveel je emoties en gevoelens zien anders krijg je al snel het stempel neurotisch of hysterisch opgedrukt. Waar een man zich kan veroorloven om boos te reageren of eens met een vuist op tafel te slaan, is dit niet aan vrouwen voorbehouden. Je krijgt al snel een stempeltje opgedrukt dat je psychisch labiel zou zijn als je emotioneel reageert. Bij vrouwen wordt het als emotioneel gezien, bij mannen als ferm en krachtig. En als een man een keer huilt dan kijken we vertederd en vinden het knap dat hij zich kwetsbaar durft op te stellen. Een enkeling zal het mietjesgedrag vinden maar doorgaans kunnen we het wel hebben. Vrouwen worden maandelijks geplaagd door hun hormonale cyclus dus het is heel normaal dat ze niet altijd even gelijkmatig reageren. Als we dezelfde hormoonwisselingen bij mannen inspuiten elke dag wil ik wedden dat ze zich ook anders gaan gedragen. Laat je niet gek maken
Beste dames laat je niet gek maken door je omgeving, de reclame's, de damesbladen en al helemaal niet door grote uithangborden zoals Instagram en andere social media waar drie kwart in scène is gezet voor het perfecte plaatje. Dat is het enige advies wat ik voor je heb en voor de rest kijk bovengenoemd filmpje en trek het je vooral niet teveel aan wat je allemaal zou moeten doen of moeten laten van al die anderen.

0
0
0
s2sdefault