Een mooie metafoor van een parelketting en de waarde die er aan toe wordt gekend. Weet jij je waarde?

Jouw werkelijke waarde

Mijn moeder gaf mij op een dag een parelketting en zei tegen mij: 'Dit is een ketting die ik van mijn oma kreeg en deze is al oud. Jij mag de parelketting hebben maar voordat ik het aan jou geef, wil ik dat je naar een juwelier gaat om te vragen of je het hen kunt verkopen en wat ze ervoor zouden geven'. Ik ging er naartoe en kwam terug bij mijn moeder en zei: 'de juwelier wilde me er € 15,- voor geven omdat het al oud is '.

Toen zei mijn moeder tegen me: 'neem het eens mee naar een koffietentje en vertel mensen daar dat je het wil verkopen en kijk eens wat zij ervoor zouden willen geven'. Ik ging naar een koffietentje en kwam weer terug en zei: 'ze wilden me er maximaal € 5,- voor geven'.

Mijn moeder zei: 'ga nu naar een museum en laat ze deze ketting zien en vertel ze dat je het wilt verkopen. Ik ben benieuwd wat ze je er daar voor willen geven'. Ik ging naar het museum en kwam weer terug en vertelde haar: 'ze boden me € 1500 voor deze parelketting'.

Mijn moeder knikte tevreden en zei: 'ik wilde je laten zien hoe het gaat in het leven als je op de juiste plek met de juiste mensen bent die jou kunnen waarderen. Als jij niet bij de juiste mensen bent en je wordt niet gewaardeerd, wees dan niet boos of teleurgesteld of denk niet dat je niets waar bent. Degene die jouw waarde zien zijn degenen die jou weten te waarderen voor wie je bent. Blijf niet op een plek waar ze jou niet waarderen. Weet en voel je waarde, weet wat je werkelijk waard bent.'

0
0
0
s2sdefault