Het zijn vaak niet de makkelijke dingen waarvan we het meest leren in het leven. Soms moet je eerst door een nare tijd of een moeilijke keuze maken voordat je echt kan stralen. 

Als nare dingen je overkomen

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het leven zo zijn ups and downs kent. Je hebt er vaak maar weinig invloed op, hoe zeer mensen ook denken dat het leven heel maakbaar is. Dat is meer een illusie geboren uit een sterke behoefte aan controle. Natuurlijk heb je wel een beetje invloed op je leven of op andere mensen maar vaak dichten we ons meer invloed toe dan we in werkelijkheid hebben. Een soort van illusionaire macht die in werkelijkheid vaak tegenvalt.

Soms overkomt het je
Je kan plotseling geconfronteerd worden met een verliessituatie zoals een overlijden van een dierbare of geliefd huisdier, een ontslag omdat je werkgever heeft besloten dat hij jou niet meer nodig heeft of dat ze je niet goed genoeg vinden. Of je krijgt te maken met een relatiecrisis omdat je partner een ander heeft (gehad), je kind wordt ernstig ziek of een zwangerschap loopt niet als gepland. Allemaal dingen waar je lang niet altijd invloed op hebt maar waar je wel mee te dealen hebt als ze je overkomen. Best moeilijk vooral als je de social media tegenwoordig moet geloven met al zijn succesverhalen, fantastische vakanties en geweldige feesten. Dan valt je leven zomaar in het niet daarbij en voel je je nog ongelukkiger. 

Kans op groei 
Toch geeft zo'n moeilijke periode je de kans om te groeien en te ontwikkelen. De levensles die je prompt voor je voeten geworpen wordt, kan je helpen om dingen te leren en te doen die je anders waarschijnlijk niet gedaan had. Je was dan blijven zitten waar je zat, in een comfortzone die verder weinig van je vraagt dan te houden wat je hebt en er niet teveel aan te veranderen.  We leven niet van de makkelijke dingen in het leven, we leren juist van de moeilijke situaties. Tenminste .. als je er een beetje goed doorheen komt natuurlijk. Anders blijf je enkel getraumatiseerd achter en voel je je geblokkeerd of angstig. 

Soms moet je eerst (met iets) breken voordat je (weer) kan gaan stralen..

0
0
0
s2sdefault