Dat is handig, zo'n app. Het is VGZ (ja de zorgverzekeraar) heeft een app uitgebracht die je helpt om meer ontspannen en bewust in het leven te staan. Super goed dat een zorgverzekeraar zo laagdrempelig inzet op mentale fitheid!

Mindfulness kan je leren

Ik ben blij om te zien dat zorgverzekeraars steeds meer inzetten op preventie en goede gezondheid voor de lange termijn. Dit soort dingen zijn zo belangrijk om zorgkosten te verminderen in de toekomst. Ik heb nooit begrepen waarom relatietherapie vaak niet vergoed wordt bijvoorbeeld. Relatieproblemen veroorzaken zoveel stress en vaak ook angst en depressieve gevoelens. Dit tast uiteindelijk je (zelf)vertrouwen aan en veroorzaakt problemen met je immuunsysteem en weerstand. Je wordt sneller ziek, bent sneller moe en overprikkeld. En toch zien we relatietherapie niet terug onder vergoede zorgverlening.

Korte termijn geluk of lange termijn geluk
Hetzelfde geldt voor stoppen met roken. Ook dit is vaak niet makkelijk vergoed te krijgen terwijl stoppen met roken, veel dure behandelingen op de lange termijn kan voorkomen. Ook bij verzekeringen geldt soms nog dat korte termijn "geluk" gaat voor lange termijn "geluk". Op de korte termijn lijkt het voordelig en goed maar op de lange termijn heb je er meer nadeel van. 

Maar deze app van de VGZ is een mooie stap in de richting van lange termijn geluk. Als je de oefeningen met regelmaat doet dan zal je merken dat dit je mentale fitheid ten goede komt. Je wordt je meer bewust van je omgeving, je lichaam en wat er in jouzelf gebeurt waardoor je meer kan ontspannen in het moment. Mindfulness helpt je psyche tot rust te komen en daarmee ook lichamelijke ontspanning (je kan ze niet van elkaar scheiden). Een rustige en kalme geest, maakt je lichaam ook rustig. Het verlaagt je hartslag en bloeddruk, het helpt je te ontspannen en na wat training kan je er je levenlang plezier van hebben. 

0
0
0
s2sdefault