Online therapie

Minerva Counseling biedt counseling ook online aan. Dit betekent dat vanuit thuis of op het werk, gebruik gemaakt kan worden van online hulpverlening. Als je een computer, tablet of laptop met microfoon en luidsprekers hebt dan kan je deze gebruiken voor therapie. De gesprekken vinden plaats per Skype wat een gratis programma is. Je kan hiermee, met uitzondering van de kosten voor je internetverbinding, verder zonder kosten een chat, telefoon of videoverbinding maken. Hou er wel rekening mee dat je internetverbinding voldoende capaciteit nodig heeft om het Skype programma goed te laten werken. We maken een afspraak voor een gesprek en op de afgesproken datum en tijd spreken we elkaar via Skype. 

Geen reistijd of reiskosten
Online hulp is makkelijk en goedkoper voor je omdat je geen reiskosten of reistijd naar de praktijk hebt. Daarbij is het een voordeel dat online hulpverlening voor iedereen met een beetje goede internetverbinding toegankelijk is. De kwaliteit van de hulpverlening is gelijk aan de kwaliteit die op locatie gegeven wordt als het gaat om therapeutische of faciliterende gesprekken. Ook is een combinatie mogelijk van online en reallife contacten (mix).

Zorgverzekering?
Voor de zorgverzekeraar is het geen probleem dat sessies online gaan. Het gaat immers om de inhoud en kwaliteit van de gesprekken en niet om de manier waarop deze worden aangeboden. Je krijgt vaak een deelvergoeding voor counseling via de aanvullende verzekering verzekering onder het kopje psychosociale zorg.

Wat heb je nodig?

  • Een computer, laptop of tablet
  • Een goede internetverbinding
  • Een webcam of (ingebouwde) camera (indien je videocontact wenst)
  • Speaker en microfoon (ingebouwd of los) of koptelefoon met microfoon 
  • De laatste versie van het programma Skype (gratis te downloaden)
  • Een skype account (gratis aan te maken)

 

Kosten
Een online therapiegesprek duurt gemiddeld een uur. Kijk voor tarieven hier. Het videobellen via Skype is gratis waardoor je geen extra telefoonkosten hebt.

 

0
0
0
s2sdefault