Tarief individueel therapeutisch gesprek locatie Breda  €  79,- per uur
   
Zakelijke coaching anderhalf uur   €  150,-
Persoonlijk Zakelijk Coachingstraject 8 sessies   € 1150,-
   
Relatietherapie per uur  €   99,- per uur
   
   
Tarief Online hulp of Telefonisch consult  €  79,- per uur
Tarief email of kort consult  €  40,00 


De bedragen zijn inclusief BTW en worden afgerond per kwartier. Een sessie duurt gemiddeld genomen een uur. Andere gespreksmogelijkheden en kosten alleen in overleg en op aanvraag. Let op! Vanaf 1 jan. 2019 zal er voor een avondconsult een toeslag van 20 euro worden berekend. Avondconsulten gaan in vanaf 18 uur. Een avondconsult kan worden aangevraagd om 19.30 uur of 20 uur op maandag, dinsdag of donderdagavond.

Counseling heeft vaak een deelvergoeding in de aanvullende zorgpolis 
Minerva Counseling & Relatietherapie is geaccrediteerd via het NFG en de koepelvereniging RBCZ, geregistreerd onder AGB code  90060177. Mijn consulten komen vaak voor een deelvergoeding in aanmerking bij je zorgverzekeraar. Als counselor val ik onder de alternatieve geneeswijzen voor de psychosociale hulpverlening. In dit overzicht van 2019 vind je de aanvullende polissen die counseling vergoeden. Raadpleeg vooraf je zorgverzekeraar als je wilt weten welke vergoeding voor jou geldt.

Coulance regeling
Mocht je onverhoopt niet de goede polis hebben of zijn je vergoedingen onvoldoende? Dan kan je de zorgverzekeraar een coulance verzoek doen. Ik heb een voorbeeldbrief voor je indien nodig. Je kan dan alsnog een verzoek doen om een vergoeding van de zorgkosten. Soms kan het voor een zorgverzekeraar ook interessant zijn omdat counseling goedkoper is dan bijvoorbeeld GGZ zorg. Daarbij is er minder wachttijd.

Geen aftrek van het eigen risico
Vergoeding via de aanvullende zorgverzekering kent géén aftrek van het eigen risico zoals bij reguliere zorg wel het geval is. De aftrek van het eigen risico geldt enkel voor zorg uit de basisverzekering en niet voor zorg uit de aanvullende polis. Het kan daarom aantrekkelijker zijn om zorg uit je aanvullende polis te pakken i.p.v. uit de basisverzekering.

Vergoeding werkgever of eigen bedrijf
Werkgevers zijn regelmatig bereid de kosten voor coaching of counseling te vergoeden. Ze zijn er immers bij gebaat dat hun werknemers fit, vitaal en gezond zijn. Dit is goed voor de ontwikkeling van medewerkers en werkt preventief tegen ziekteverzuim. Ook scheelt het in de duur van het ziekteverzuim als iemand met overspannenheid of burn-out klachten tijdig behandeling krijgt. Goed functionerende medewerkers presteren beter, zijn meer gemotiveerd en zijn minder vaak ziek. De werksfeer, stressbestendigheid en de onderlinge werkrelaties verbeteren na coachingstrajecten. Teamcoaching is ook mogelijk. Voor ZZPers of bedrijfseigenaren is coaching of counseling een prima investering in jezelf of je medewerkers.


Vergoeding via belastingdienst
Coaching en training kunnen vaak als zakelijke kosten worden opgevoerd als aftrekpost. Informeer bij uw boekhouder of accountant voor mogelijkheden.

0
0
0
s2sdefault