Relatietherapie is een traject met gesprekken waarbij je onder leiding van een therapeut in gesprek gaat over de relatieproblemen. Je krijgt thuisopdrachten, handvatten en tips om de problemen aan te pakken. De thuisopdrachten worden in elk volgende gesprek besproken om te kijken wat er wel en niet gelukt is en hoe dat komt. De therapeut zorgt er voor dat het gesprek gaat over de dingen die besproken moeten worden en ze zorgt voor veiligheid in het gesprek. Ze stelt de juiste vragen waardoor dieperliggende oorzaken en gevoeligheden bekend worden en worden opgelost waarna de verbinding tussen jullie kan verbeteren.

Communicatieproblemen en conflicten oplossen


Drie fasen Emotional Focused Therapy
Ik werk met de Emotional Focused Therapy die bestaat uit drie fasen. Tijdens de eerste consulten bespreken we de problemen waar jullie nu tegen aan lopen. Waar zit de emotionele pijn? Wat gaat er telkens mis? Hoe kon het zover komen? Het gaat hier om begrip en inzicht krijgen in de negatieve patronen die jullie hebben ontwikkeld.Er wordt gekeken naar hoe je verbinding maakt en welke invloed dat heeft op hoe je nu in de relatie staat. We kijken wat er nodig is om uit de problemen te komen en er wordt een duidelijke hulpvraag geformuleerd.

Oud pijn en kwetsingen in de relatie opruimen
De tweede fase van het traject zal in het teken staan van verdieping van de verbinding en verbetering van de communicatie. Er wordt gewerkt aan veiligheid, verheldering van emoties en gevoelens en welke impact zij hebben op hoe je nu met elkaar omgaat. Oude situaties die opspelen worden eens en voor altijd uit de weg geruimd. Er wordt gewerkt aan een de-escalatie als er veel ruzie is en hoe je op een dieper niveau met elkaar in gesprek kan komen zonder dat je elkaar verliest of afstoot.

Hoe houd je je relatie gezond?


Fase 3 gaat over het gezond houden van de relatie en kijken naar de toekomst. Het opnieuw verbinden en het in stand houden van de emotionele en fysieke intimiteit. Er worden afspraken gemaakt voor de toekomst over hoe jullie verder gaan, waar de kritieke punten zitten en er wordt gekeken naar wat daar voor nodig om dit te laten slagen. 

Wil je graag relatietherapie? Neem hier contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Folder therapie

0
0
0
s2sdefault