Online therapie

Minerva Counseling biedt counseling en coaching ook online aan. Dit betekent dat vanuit thuis of op het werk, gebruik gemaakt kan worden van online hulpverlening. Als je een computer, tablet of laptop met microfoon en luidsprekers hebt dan kan je deze gebruiken voor therapie. De gesprekken vinden plaats per Skype wat een gratis programma is. Je kan hiermee een zonder kosten een chat, telefoon of videoverbinding maken. We maken een afspraak voor een gesprek en op de afgesproken datum en tijd spreken we elkaar via Skype. 

Geen reistijd of reiskosten
Doordat online hulpverlening reistijd, reiskosten en locatiekosten bespaart, is het tarief voor deze vorm van hulpverlening goedkoper dan gesprekken op locatie. Daarbij is het voordeel dat online hulpverlening voor iedereen met een internetverbinding toegankelijk is. De kwaliteit van de hulpverlening is gelijk aan de kwaliteit die op locatie gegeven wordt als het gaat om therapeutische of faciliterende gesprekken. Ook is een combinatie mogelijk van online en reallife contacten (blended).

Zorgverzekering?
Voor de zorgverzekeraar is het geen probleem dat sessies online gaan. Het gaat immers om de inhoud en kwaliteit van de hulpverlening en niet om de manier waarop deze wordt aangeboden. Je krijgt counseling vergoed als je hiervoor via een aanvullende verzekering verzekerd bent. Counseling valt onder de alternatieve zorg onder het kopje psychosociale hulp.

Wat heb je nodig?

  • Een computer, laptop of tablet
  • Een goede internetverbinding
  • Een webcam of (ingebouwde) camera (indien je videocontact wenst)
  • Speakers en microfoon (deze kunnen ingebouwd of los zijn)
  • Het programma Skype (gratis te downloaden)
  • Een skype account (gratis aan te maken)

 

Kosten
Een online therapiegesprek duurt gemiddeld een uur. Kijk voor tarieven hier. Het videobellen via Skype is gratis waardoor je geen extra telefoonkosten hebt.

 

0
0
0
s2sdefault