Stresskip burnoutAls je therapie volgt bij mij vanwege psychische klachten dan kan het zomaar zijn dat je een huiswerkopdracht krijgt om je eigen recept te schrijven. 

Een recept dat jij kent als geen ander, jouw specialiteit. Hoe je het voor elkaar gekregen hebt om daar te zijn waar je nu zit met de klachten die je nu hebt. Wat is daar voor nodig? Hoe doe je dat? Stel dat je een ander jouw burn-out wilt laten beleven of jouw depressie of jouw angstprobleem. Wat zou je dan die ander adviseren. Hoe zou het recept hiervoor er uit zien? Hoe moet die ander dat doen?

Stressrecept voor stresskippen

Een beetje humor tijdens therapiesessies is onontbeerlijk heb ik gemerkt. Anders worden het wel hele zware gesprekken allemaal en gelukkig hoeft dat niet voortdurend zo te zijn. Er wordt regelmatig gelachen en dat kan heel opluchtend werken. Even lachen om je eigen sores of om je eigen reacties op dingen. Cynisme komt regelmatig voor en ondanks dat het eigenlijk verhulde boosheid is kan het ook helend werken. Een bliksemafleider zijn.

Onlangs maakte een cliënt van mij een stressrecept. Het relativeerde wat en ik dacht terug aan mijn eigen stressperiode een aantal jaar geleden. Wat was mijn recept?

Benodigdheden voor het stresskip recept:

Een halve kilo stresskip 
Half potje arbeidsconflictkruiden
Zout voor in de wonden
300 gram onrecht & onrust poeder
200 gram bezuinigingsdrift
2 theelepels loyaliteitsgevoel
1 eetlepel wanhoop

Bereiding:
Wrijf de kip stevig in met de arbeidsconflictkruiden en het zout. Zet ondertussen de burn-out oven aan op 200 graden waar je de kip in gaat roosteren. Laat de kip daarna rusten met het loyaliteitsgevoel en de wanhoop in haar. Doe daar vooral niets mee want anders gaat dit recept mislukken. Maak ondertussen een mengsel van de bezuinigingsdrift en het onrecht & onrust poeder waar je de kip royaal mee insmeert voordat ze de oven in gaat. Voeg eventueel nog wat zout toe naar smaak als je het nog niet pijnlijk genoeg vond.

Dan zet je de kip een aantal dagen in de oven, slow cooking tot ze helemaal afgeserveerd is en volledig burn-out. 

Eet smakelijk..


Wat is jouw recept?

0
0
0
s2sdefault