Wat kan je zelf doen om jezelf zo gezond mogelijk te houden? Buiten de RIVM adviezen van goed je handen wassen en sociaal contact veilig te houden door afstand te houden en niet bij mensen te komen die hoesten, keelpijn, verkoudheid of koorts hebben, kan je nog meer doen om je weerstand hoog te houden en je immuunsysteem te versterken.

Vitamine C en D heel belangrijk!

 
Denk hierbij aan gezond eten! Zoveel mogelijk vers eten als het kan. Veel fruit en groentes waar vitamine C in zit en extra bij slikken om je lichaam een boost te geven. Vitamine C helpt je immuunsysteem te maximaliseren. Hetzelfde geldt voor vitamine D. Dit helpt je weerstand hoog te houden. Zit in verse, vette vis en margarines maar krijg je ook via je huid bij voldoende zonkracht.

Zon op je huid voor vitamine D
Mensen met een donkere huid moeten extra attent zijn op voldoende vitamine D inname. Zij komen eerder dan lichte mensen vitamine D tekort. 
Vitamine D heb je in de winter makkelijk tekort omdat de zon pas in mei zo sterk is dat het de provitamine D in de huid om kan zetten in vitamine D waar je wat aan hebt. Maanden met de R in de maand vragen om aanvulling van vitamine D. In de winter ben je bevattelijker voor virussen en infecties. (Zie ook deze video hieronder)


Omega 3, zink, selenium
Omega 3 vetten helpen eveneens om je immuunsysteem en weerstand hoog te houden. Ze zitten vooral in bak/braadproducten en soms ook in margarines etc. Pak een goede multivitamine met selenium en zink er in om je weerstand te optimaliseren. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei maten en vormen van pillen tot bruistabletten bij iedere drogist.

Rust, slaap en ontspanning
Neem voldoende rust, slaap voldoende. Je immuunsysteem heeft energie nodig en die krijg je ondermeer door voldoende rust te pakken en niet al je energie op te maken aan andere dingen. Je immuunsysteem moet keihard werken om het nieuwe coronavirus te identificeren en om er antistoffen tegen te maken. Dat kost een paar weken voor je immuniteit ontwikkelt. Geef je lichaam de kans om dit klusje te klaren! 

Zet 'm op!
0
0
0
s2sdefault