Psychische diversiteit, normalisering van het abnormale, en innovatie van de geestelijke gezondheidszorg. Dat zijn thema’s uit de eerste aflevering van VPRO Tegenlicht, op 1 maart: 'Gewoon Gek' vanavond op NPO 2 om 22.05 uur. 

Ben ik gek?

Een vraag die ik regelmatig krijg en vaak beantwoord met: "nee joh.. je hebt gewoon een aantal nare dingen meegemaakt en daarom heb je er nu moeite mee om goed psychisch te kunnen functioneren, daar gaan we wat aan doen!"

Psychische gezondheid in de media
VPRO zend komende weken een interessante serie uit over psychische hulp en geestelijke gezondheidszorg. De uitzendingen zijn telkens op zondag zo te zien. Goed dat hier steeds meer aandacht en voorlichting over is. Leuk dat dit zo opgepikt wordt door de media zodat geestelijke gezondheid net als lichamelijke gezondheid genormaliseerd wordt als het gaat om wat er speelt en wat er is aan psychische zorgverlening.

Meer psychosociale vergoedde zorg!
Kennen jullie innovatieve, hoopvolle of slimme initiatieven die mogelijk bijdragen aan een betere GGZ? Vul dan het formulier in op de website van de VPRO.

We hebben als counselors en psychosociaal therapeuten ons formulier al ingevuld. Als wij vanuit de basiszorgverzekering vergoed zouden worden dan hebben veel meer mensen toegang tot onze zorg. Het zou weer schelen op de wachtlijsten van de GGZ zodat zij zich kunnen focussen op de zwaardere specialistische hulp. Daarbij werken wij vaak goedkoper en boeken we prima resultaten!


0
0
0
s2sdefault