De beste remedie tegen stress? Dingen doen die je leuk vindt en waar je vrolijk van wordt.

Wat kan je doen tegen stress?

Ontspannen! Als je last van stress hebt dan is de druk te hoog voor jouw systeem. Het gaat over draagkracht en draaglast. Wat kan jij aan en wat krijg je voor je kiezen. Je kan je draagkracht versterken door op tijd rust te nemen en ontspannende dingen te doen. Dingen die je leuk vindt of die je een goed gevoel geven. Dat vinden mensen met stressklachten vaak nog best lastig. Zelfs als ze ziek van de stress thuis zitten, durven ze niet goed naar buiten om eens een wandeling te maken of een middagje te gaan shoppen. Stel dat ze me zien? Wat denken ze dan wel van mij? 

Onzichtbare ziekte 
Chronische stress hebben is geen ziekte die direct iemand is aan te zien zoals een gebroken been of een hoofdwond. Dat maakt het verraderlijk en lastiger om er van te herstellen. Het eerste wat mensen denken is dat het wel meevalt. Dat het best te doen is. Ze hebben langzaam maar zeker hun grens telkens een stukje opgeschoven en op een goed moment ging het niet meer. Was de rek er uit. Ze hebben leuke bezigheden maar laten vallen want ze hadden er toch geen energie meer voor. Dat is de spiraal naar onderen die dan wordt ingezet. Als je niets meer doet om je batterijtje op te laden, dan trek je het alleen maar verder leeg. 

Doe vooral de dingen die je leuk vindt
Dus doe vandaag (en morgen en overmorgen en de rest van je leven..) vooral ook de leuke dingen. De dingen die je vrolijk maken, die je ontspannen. Dan kan zelfs een flinke fietstocht in het bos zijn of een middagje shoppen in de stad. Als het jou blij maakt en ontspant dan is het goed. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Een actieve bezigheid die je leuk vindt is beter dan een passieve bezigheid zoals een heel weekend Netflix kijken. In beweging komen helpt je om de stress van je af te schudden. 

Wat maakt jou blij? Wat zou jij kunnen doen?

0
0
0
s2sdefault