Een veelgehoord gezegde dat zelfs op T-shirts wordt gedrukt. Maar waarom is dit gezegde waar? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er meerdere redenen zijn waarom het goed is als je samen met je partner sport.

Samen trainen, schept een band


Een gastblog van Joost en Mayte van LvLup:

Partners geven aan meer tevreden te zijn met hun relatie en zich verliefder voelen op hun geliefde als ze samen actief zijn geweest, o.a. door te sporten. Daarnaast voel je als je traint fysieke sensaties die vergelijkbaar zijn met verliefd zijn, zweterige handen en een verhoogde hartslag. Daarom kunnen de lichamelijke gevoelens die je voelt wanneer je sport gekoppeld worden aan romantische aantrekkingskracht. En je creëert door te sporten een context waarin je je bewegingen afstemt op de ander. Deze non-verbale spiegeling kan de emotionele band met je partner versterken.

Bron: DiDonato Ph.D. (2014, 10 jan.) 5 Reasons Why Couples Who Sweat Together, Stay Together.

Kickboxen met je geliefde
Naast de fysieke redenen waarom samen trainen goed is, is het voor een relatie zelf ook belangrijk om samen nieuwe dingen te ontdekken en samen dingen te ondernemen. Dit voorkomt sleur in je relatie. Minder tv kijken en meer samen sporten kan ervoor zorgen dat er nieuw leven in je relatie wordt geblazen. Joost en Mayte van LvLup geven aan dat samen met je geliefde trainen veel positieve effecten heeft en zij hebben een seminar ontwikkeld om partners te leren samen thuis te trainen. Door middel van verschillende kickbokstechnieken en oefeningen kan je jullie relatie verbeteren én op een leuke en effectieve manier fitter worden. 

Hallo! Wij zijn Joost en Mayte, een stel dat dat de wereld een beetje gezonder en fitter wil maken. Belangrijk hierbij vinden wij dat het gezonder worden wel leuk moet zijn, omdat het anders niet vol te houden is. Bovendien moeten we al zoveel in het leven, dus sporten moet niet nog iets zijn wat moet, maar iets wat je echt wil doen en dan het liefst samen met je partner.

Wil je een workshop van hen bijwonen? Dat kan! Op 10 november van 10 tot 12 in Breda. Voor meer informatie kijk op: Partnertraining

0
0
0
s2sdefault