Een appje met een game.. dat is op zich  niets bijzonders maar wel als je tijdens het spelen van de game, tegelijkertijd wetenschappers helpt in de strijd tegen dementie! 

Een game met een nuttig spel tegen dementie


Dementie is een grote wereldwijde gezondheidsbedreiging. Het treft momenteel wereldwijd 47 miljoen mensen, een aantal dat rond 2050 zal verdrievoudigen. Niemand heeft ooit dementie overleefd, er is geen genezing en onderzoek naar de aandoening ligt ver achter op andere ziekten. Maar nu kan je daar aan mee helpen door mee te doen met de game Sea Hero Quest VR

Dementie valt de hersenen aan en berooft mensen van hun navigatievaardigheden en hun herinneringen. Ons vermogen om d.mv. taal, momenten en herinneringen te delen, maakt ons tot wie we zijn. Deutsche Telekom gelooft dat het leven is om te delen, en dementie berooft ons van het vermogen om onze beleving te delen met degenen die we het meest liefhebben. 

Gamen tegen dementie
Dit is de eerste mobiele game waar iedereen wetenschappers kan helpen bij het bestrijden van dementie. We werken samen met vooraanstaande wetenschappers met een expertise in dementie en game-ontwikkelaars om 's werelds eerste mobiele game te maken waarin iedereen de wetenschappers kan helpen bij het bestrijden van dementie. Gegevens van elke seconde die je mee doet aan de game, worden anoniem met wetenschappers gedeeld om meer te weten te komen over hoe het brein van iedereen werkt wanneer ze navigeren, zodat ze de vroege symptomen van de ziekte beter begrijpen en de aandoening eerder kunnen diagnosticeren. 

Uiteindelijk zal dit ons helpen om in de toekomst dementie terug te dringen zodat er een nieuwe wereld ontstaat waarin herinneringen worden gedeeld zodat ze niet verloren gaan. Help mee en download Sea Hero Quest via Google Play of via Itunes. deel je tijd om te spelen voor een goed doel. Voor deze game heb je een VR bril nodig. 

0
0
0
s2sdefault