Een affaire of verhouding kan een behoorlijke deuk of scheur veroorzaken in een relatie maar als je toch besluit om samen verder te gaan, wat kan je dan helpen? 

Werken aan relatieherstel en vertrouwen

Als je te maken krijgt met een affaire dan kan dit erg pijnlijk zijn voor degenen die bedrogen wordt en het is erg moeilijk voor degene die vreemd gegaan is om het vertrouwen te herwinnen van de eigen partner. Menig relatie staat behoorlijk onder druk na een affaire of langdurige verhouding buiten de relatie. Wat is er nodig om te helen als je toch samen verder wilt? 

1. Het is belangrijk dat er gesproken wordt over de affaire. Om vertrouwen te herstellen zal er gepraat moeten worden en zal de bedrogene heel veel vragen hebben. Als die onbeantwoord blijven kan er geen nieuw vertrouwen ontstaan. 

2. Onderzoek wat de affaire heeft mogelijk gemaakt. Waardoor kon het gebeuren? Welke omstandigheden maakte het mogelijk. Praat hier samen over, dan krijg je meer inzicht en kunnen jullie het makkelijk begrijpen, hoe het zover kon komen.

3. Probeer geduldig en begripvol te reageren als je partner kwaad wordt of verdriet voelt omdat hij/zij zich bedrogen voelt. Warm, troostrijk en begripvol reageren is helpend voor relatieherstel.

4. Beken schuld en vertel wat het met je doet als je je partner pijn ziet lijden om wat je hebt gedaan. Bied je excuses aan en vraag wat je partner nodig heeft.

5. Welke onvervulde behoeften liggen er onder de affaire? Wat werd er met de affaire vervuld?

6. Praat er over zolang als dat het nodig is. Zeg niet; nou moet het klaar zijn of afgelopen zijn. Een verwerkingsproces duurt bij de een nou eenmaal langer dan bij een ander. Vooral degene die pijn ervaart, is nog niet er aan toe om het los te laten.

7. Vraag relatietherapie bij een relatietherapeut als je er samen niet uitkomt of als je merkt dat je er maar niet los van kan komen. Misschien zijn er dingen die niet goed uitgesproken konden worden of is er meer aan de hand, zoals eerdere pijnlijke ervaringen of verlating of afwijzing.

 

Als relatietherapeut kan ik jullie helpen bij het herstellen van de relatie, het vertrouwen en de verbinding. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een afspraak. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel 06-81354307

0
0
0
s2sdefault