De praktijk is vandaag verhuisd. Gelukkig had ik hulp genoeg van het hele gezin + de vriend van onze dochter en konden we met twee auto's en een aanhanger in een anderhalf uur tijd de hele inrichting overbrengen naar het nieuwe pand. Daarna was het inruimen en alles een eigen nieuw plekje geven.

Counseling en Coaching Praktijk


Het is bijzonder om mee te maken hoe je eigen bedrijf groeit. In 2013 startte ik de praktijk nog thuis met online gesprekken. Er werd voornamelijk via de laptop gewerkt en mijn cliënten kwamen zowel uit Nederland als uit Vlaanderen. Het was mooi om te zien hoe de eerste trajecten verliepen en ik denk nog steeds met regelmaat terug aan de mooie gesprekken die ik heb gehad met mijn (proef) cliënten en ben ze nog steeds dankbaar voor hun vertrouwen en openheid. Ik zat toen in het eindtraject van mijn afstuderen als psychosociaal counselor en toen ik eenmaal klaar was had ik al een half jaar ervaring met datgene wat ik al jaren graag wou. Een eigen praktijk waar ik mensen kon helpen die nare dingen hadden meegemaakt en daar niet goed mee uit de voeten konden. 

Een droom die werkelijkheid werd
Na 30 jaar voor justitie en politie te hebben gewerkt wilde ik graag meer met mensen werken en had ik besloten om een studie te gaan doen die me zou opleiden als hulpverlener. Vooral de psyche van de mens en hoe deze functioneerde, boeide mij mateloos en ik wilde alle geheimen daarover weten en beheersen zodat ik mensen ook echt zou kunnen helpen als ze vastliepen in hun leven of iets heel naars hadden meegemaakt. Dat was de drijfveer, de motivatiefactor om deze studie ook bijna vier jaar lang vol kunnen houden. En als ik dan klaar zou zijn, dan zou ik mijn eigen praktijk beginnen. Die droom is werkelijkheid geworden.

Verschillende therapie soorten
Nu zijn we ruim vijf jaar verder en Minerva Counseling is uitgegroeid tot een praktijk met een eigen locatie waar ik individuele en relatietherapie geef. Elk jaar een aanvullende bijscholing heeft er toe geleid dat ik me gespecialiseerd heb in conflictbemiddeling, relatietherapie maar ook in trauma therapie zoals EMDR en de nieuwste versie van de cognitieve therapieën: acceptance and commitment therapy. Een therapie die geschroeid is op oosterse leest en met een heleboel mooie en speelse methodieken en oefeningen. Leuk en leerzaam. Dat vind ik wel belangrijk. 

Leuk en leerzaam
Therapie en coaching is vaak hard werken voor de cliënt. Dat is niet altijd makkelijk en kan heel confronterend zijn. Gelukkig kan zo'n traject ook leuk en leerzaam zijn. Dat wat je er leert is inzichtgevend en je hebt er wat aan, voor de rest van je leven. Het is een goede investering in jezelf, zeg ik altijd, want je hebt er een leven lang plezier van. Regelmatig counseling of coaching nemen in moeilijke situaties of bij nare ervaringen, helpt je om er sneller boven op te komen en met een nieuwe inzichten de toekomst in te stappen.

Een kamer met licht en ruimte
De nieuwe praktijkruimte is hier helemaal op ingericht. Er kunnen cursussen gegeven worden, er is een EMDR werkplek gemaakt en er is een zitje waar we op een gemoedelijke en prettige manier, gesprekken kunnen hebben. Er liggen leer en spelmaterialen die tijdens sessies ingezet kunnen worden. Het is er ruim en licht met heel veel ramen, wat ik persoonlijk heel prettig vind. Kortom ik ben er erg blij mee en trots op. Er kan nu ook weer in de avonden gewerkt worden, indien dit nodig is. Dat is wel zo fijn voor de cliënten die overdag echt niet kunnen komen. 

Ik hoop er weer een hoop mooie uren te mogen werken.

 

 

0
0
0
s2sdefault