Vijf jaar geleden stapte ik naar de kamer van koophandel om voor het eerst van mijn leven, een eigen bedrijf te starten. Mijn eigen praktijk. Een droom die ik al een tijdlang koesterde maar nu moest het er toch echt van komen.

Counseling; psychologische zorg en coaching

Ik vond het reuze spannend. Na 30 jaar bij justitie en politie te hebben gewerkt, ging ik echt voor mezelf beginnen. Mijn HBO opleiding als psychosociaal counselor begon al zijn afronding te krijgen. Ik was bezig met de stage en had mijn vakken nagenoeg allemaal ruim voldoende afgerond. Alleen de medische basiskennis moest er nog even ingestampt worden maar voor de rest was het "in the pockett". Mijn mentor moedigde me aan om met eigen cliënten te gaan werken want zo kon ik mooi nog meer ervaring op gaan doen en dit nog gebruiken voor mijn afstudeer portfolio. Het opzetten van een eigen praktijk is een leerzame ervaring. Je aansluiten bij beroepsverenigingen, zorgbemiddelaars, verzekeringen afsluiten, AGB codes aanvragen, een bedrijfsplan schrijven, naar de bank gaan voor je zakelijke rekening en pinpas, de boekhouding, de belastingdienst, je website, je kan je er goed mee bezig houden.

Online counseling en coaching
Ik begon met online counseling en coaching. Ik had immers nog geen eigen praktijkruimte en aan huis counselen was geen optie. Geen echt geschikte ruimte en pubers in huis, zijn een lastige combi om rustig aan huis te kunnen werken. Beter van niet. Een eigen praktijkruimte ergens huren is kostbaar. Dan moet je toch al wat cliënten hebben wil je dat er telkens bij kunnen hebben als vaste kostenfactor. Ik begon dus met online werken. Via een videoverbinding mensen counselen gaat immers ook prima en ik kon landelijk werken. Ik was erg verbaasd om te merken dat ik veel grenzen over ging.. letterlijk. Een cliënt verhuisde naar de Seychellen, zij woonde eerst in Nederland maar wilde graag online psychische hulp houden. Ik kreeg met grote regelmaat Belgische, vlaamstalige cliënten die in hun eigen land, weinig keuze hadden of niet bij de plaatselijke psycholoog terecht wilde komen. En een aantal cliënten woonden of werkten in Spanje of andere warme landen en wilde graag in de moedertaal even iemand kunnen spreken waar ze hun verhaal kwijt konden, zonder naar woorden te hoeven zoeken. 

Ambulante psychische hulp aan huis
In dezelfde periode ging ik ook vaak bij cliënten aan huis counselen of coachen. Met name oudere mensen die aan huis gebonden waren, vonden dit prettig. Als je niet meer zo goed ter been bent, is het fijn als er iemand naar jou toe komt i.p.v. dat je overal naar toe moet reizen. Mensen die zelf geen auto hadden of niet meer auto reden. Mensen die graag hun rouw of verlieservaring wilde delen, mensen die hun zorgen omtrent gezondheid of partner met mij konden delen, waarna we samen keken naar hoe de kwaliteit van leven verbeterd kon worden. Soms waren het de kinderen die mijn hulp inriepen voor hun moeder of vader, vaak ook de oudere zelf die graag eens even hun verhaal kwijt wilden zonder de kinderen of kleinkinderen te belasten. Later groeide deze vorm van hulpverlening uit in thuisbegeleiding vanuit de WMO waarbij ik voor een thuiszorgorganisatie erbij ging werken.

Eigen praktijkruimte
Langzaam maar zeker groeide het cliëntenbestand en verdiende ik genoeg om een eigen praktijkruimte te gaan huren. Eerst nog per uur en later gewoon een vaste ruimte die ik zelf kon inrichten. Het voelde zo goed om een eigen plek te hebben waar ik mensen kon ontvangen en behandelen. Inmiddels had ik mij aanvullend geschoold in (familie)mediation en ACT therapie. Later EMDR trauma therapie. Mijn dienstenpakket groeide uit van individueel werken naar werken met koppels met relatieproblemen en ik kon steeds meer mensen behandelen. 

Doorgroeien!
In 2018 startte ik in een eigen kantoorruimte aan de Westbroek. Een meer professionele locatie met groei potentie als het gaat om trainingen geven aan kleine groepen. Mijn bedrijf groeit verder.. ik groei mee.. Het is ontzettend leuk om te doen en er komen steeds meer mogelijkheden en ook heel belangrijk, steeds meer cliënten. Mijn agenda is behoorlijk vol aan het lopen en ik moet steeds vaker keuzes gaan maken. We zijn 5 jaar verder.. mijn bedrijf heeft het glansrijk overleefd. Veel nieuwe bedrijven gaan binnen 5 jaar failliet. Minerva Counseling leeft en groeit mooi verder. Ik help steeds meer mensen, op een persoonlijke manier en met een goed resultaat.. en daar doe ik het uiteindelijk voor! 

0
0
0
s2sdefault