Monsters leven niet onder je bed. Ze zijn ook niet onder de indruk van een deken waar je onder kruipt. Monsters leven enkel in je hoofd.

Je kan niet zomaar ontsnappen aan monsters in je hoofd

Leven in een nachtmerrie, angstig zijn, nare herinneringen hebben die je jarenlang achtervolgen. Het zijn de monsters in je hoofd. Soms slapen ze en ben je ontspannen, rustig en kan je je leven op een redelijk normale manier leven. Dan weer roeren de monsters zich. Zijn ze getriggerd door dingen die hen wakker hebben gemaakt. Je bloeddruk stijgt, je hart klopt zwaar in je borstkas. Je wordt bang of voelt je overvallen door nare gedachten. Je kan angstig worden en paniekaanvallen krijgen of je kan in een peilloze diepte vallen die depressie heet. Dat kunnen monsters in je hoofd allemaal doen. 

EMDR en gesprekken
Gesprekken en EMDR kunnen je helpen om de monsters aan te pakken. Om ze een kopje kleiner te maken. Om ze weer terug te brengen tot normale proporties tot wat ze zijn; nare herinneringen die verder niet meer zo'n grip hebben op je leven, denken en doen. Herinneringen zonder scherpe randen die gebeurd zijn. De monsters leven dan niet meer in je hoofd verdwijnen dan in het verleden. Naar daar waar ze thuishoren. Voltooid verleden tijd.

0
0
0
s2sdefault