Rouw en verlieservaringen maken we allemaal mee tijdens ons leven. Zo varen we nog rustig met ons bootje op de Rivier van het Leven en zo storten we omlaag in een verlieservaring. We voelen even de grond onder onze voeten vandaan vallen.. we vallen in een poel van verdriet, chaos en voelen ons wanhopig.

Rouw en rouwverwerking heeft tijd nodig

Als we een ernstige verlieservaring ervaren dan gebeurt er van alles met ons. Emotioneel komen we in onrustig vaarwater. We kunnen ons overspoeld voelen door verdriet maar we kunnen ons ook boos voelen, verlaten, in de steek gelaten. We kunnen de wereld even niet meer aan. Het lijkt alsof ons leven stil staat en er alleen nog maar chaos is of een complete apathie. We moeten verder maar we kunnen even niet meer verder. We leven in een droom... in een nachtmerrie.

Rouwfasen
Rouw kent verschillende fasen die in elkaar overlopen en die bij herhaling meermaals terug komen. De ene dag gaat het wat beter dan de andere dag. Het is moeilijk om door te gaan als de verlieservaring een grote impact op ons leven heeft. Bij verlies van een dierbare of dierbaar huisdier, een baan die je langdurig had of bij een scheiding, kan de rouwverwerking een langere tijd voortduren. Het maakt gevoelens van zinloosheid, eenzaamheid en boosheid los. Het hoort er bij.. het is een proces waar we doorheen moeten als we dit meemaken. Het verdriet en het verlies zal een plaatsje moeten krijgen en het leven zal niet meer hetzelfde zijn.

Uiteindelijk kom je weer in een stroom terecht die je verder meevoert, in een nieuwe levensloop. Het verlies is geaccepteerd ook al kunnen er nog steeds golven van verdriet omhoog komen bij bepaalde herinneringen of speciale data. Er is zingeving gevonden, een nieuwe realiteit wordt onder ogen gezien. We gaan verder..

Wil je hulp of begeleiding bij rouw en rouwverwerking neem dan gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel 06-81354307

0
0
0
s2sdefault