Het is weer bijna zover.. de jaarwisseling. Buiten de feestdagen ook weer het moment om eens kritisch naar je zorgverzekering te kijken want je hebt nog tot 1 januari om van polis te wisselen, of misschien wel van verzekeringsmaatschappij? Wist je dat je counseling vaak voor een deel vergoed kan krijgen als je maar de juiste aanvullende zorgpolis hebt?

Wachtlijsten omzeilen

Je kan lange wachtlijsten omzeilen als je snel aan de beurt wilt zijn voor psychische hulp en begeleiding én het toch vergoed krijgen. Bij goed opgeleide counselors die zijn aangesloten bij de juiste beroepsverenigingen krijg je namelijk een (groot) deel van de consultkosten vergoed in diverse aanvullende zorgpolissen. Je moet dan wel zorgen dat je de juiste aanvullende polis hebt want niet iedere zorgverzekeraar vergoed dit (jammer genoeg). Gelukkig zijn er wel heel veel die het wel vergoeden in de aanvullende polis onder het kopje alternatieve geneeswijzen. Counseling valt namelijk onder de psychosociale hulpverlening en wordt als een alternatief beschouwd van de reguliere 1e lijns GGZ zorg. Je dient dan wel bij een counselor in behandeling te gaan die is aangesloten bij de juiste beroepsverenigingen zoals het NFG en de koepel RBCZ. Minerva Counseling & Coaching is daarbij aangesloten.

Geen eigen risico!
Een ander voordeel van de juiste polis hebben is dat als je kiest voor een aanvullende polis dat alle zorg die hieruit afgenomen wordt (fysiotherapie, alternatieve zorg zoals counseling, acupunctuur etc.) niet van het eigen risico wordt afgetrokken! Het eigen risico van 385 euro geldt namelijk alleen voor de zorg die uit de basisverzekering komt en niet voor zorg uit de aanvullende zorgpolissen. Zo kan zelfs voordeliger zijn om zorg uit aanvullende polissen te pakken. Bijkomend voordeel is dat er vaak geen of minder grote wachtlijsten zijn bij behandelaars die vergoed worden uit de aanvullende polis. Veel mensen weten het namelijk niet dat je daar ook terecht kan.

Waar krijg je counseling vergoed?
Klik hier op het nieuwe overzicht van 2018 om te zien bij welke zorgverzekering je counseling van Minerva Counseling & Coaching vergoed krijgt in de aanvullende zorgpolissen. 

Heb je nog vragen over counseling of vergoeding, neem dan gerust contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-81354307.


0
0
0
s2sdefault