Het is weer bijna zover.. de jaarwisseling. Buiten de feestdagen ook weer het moment om eens kritisch naar je zorgverzekering te kijken want je hebt nog tot 1 januari om van polis te wisselen, of misschien wel van verzekeringsmaatschappij? Wist je dat je counseling vaak voor een deel vergoed kan krijgen als je maar de juiste polis hebt?

Wachtlijsten omzeilen

Je kan lange wachtlijsten omzeilen als je snel aan de beurt wilt zijn voor psychische hulp en begeleiding en het toch vergoed krijgen. Bij goed opgeleide counselors die zijn aangesloten bij de juiste beroepsverenigingen krijg je namelijk een (groot) deel van de consultkosten vergoed in diverse aanvullende polissen. Je moet dan wel zorgen dat je de juiste aanvullende polis hebt want niet iedere zorgverzekeraar vergoed dit (jammer genoeg). Gelukkig zijn er wel heel veel die het wel vergoeden in de aanvullende polis onder het kopje alternatieve geneeswijzen. Counseling valt namelijk onder de psychosociale hulpverlening en wordt als een alternatief beschouwd van de reguliere 1e lijns GGZ zorg.

Geen eigen risico!
Een ander voordeel van de juiste polis hebben is dat als je kiest voor een aanvullende polis dat alle zorg die hieruit afgenomen wordt (fysiotherapie eerste behandelingen, alternatieve zorg etc.) niet van het eigen risico wordt afgetrokken! Het eigen risico van 385 euro geldt namelijk alleen voor de zorg die uit de basisverzekering wordt verkregen maar niet voor zorg uit aanvullende polissen. Zo zie je dat het zelfs voordeliger kan zijn om zorg uit aanvullende polissen te pakken. Bijkomend voordeel is dat er vaak geen of minder grote wachtlijsten zijn bij behandelaars die vergoed worden uit de aanvullende polis. 

Waar krijg je counseling vergoed?
Ik heb nog geen nieuw overzicht voor 2018 gekregen maar vorig jaar zag ik dat er geen wijzigingen waren in de verzekeringsmaatschappijen die counseling vergoedde. Zodra ik een nieuw overzicht heb zal ik het hier plaatsen maar vooralsnog ga ik er vanuit dat het overzicht van verzekeraars van dit jaar ook volgend jaar dit zullen vergoeden. Het overzicht vind je HIER.  Wil je het echt zeker weten dan bel gerust even naar je verzekeraar en vraag het na! 

Heb je nog vragen over counseling of vergoeding, neem dan gerust contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-81354307.


0
0
0
s2smodern