In de week tegen de kindermishandeling van 20 t/m 26 november 2017, organiseert Minerva Counseling & Coaching op 21 november 2017 een interessante informatie avond over Geweldloze Communicatie, in Breda. De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is of meer wilt weten over wat geweldloos communiceren inhoudt en hoe je dat kan toepassen bij het opvoeden van kinderen maar ook bij (het voorkomen van) conflicten in de relatie.

Verbindend Communiceren kun je leren!

Als het niet goed gaat in relaties dan heeft dit al snel een negatief effect op de manier waarop er met elkaar wordt gecommuniceerd. De partners maar ook de gezinsleden zoals de kinderen, lijden daar vaak jarenlang onder. De vele ruzies, conflicten of het negeren, mokkend stilzwijgen roepen, soms dagelijks, stress op en dit maakt dat de situatie vaak escaleert. Emoties lopen hoog op en al snel vallen er dan harde woorden vanwege ergernissen en irritaties  die niet meer worden uitgesproken. De problemen stapelen zich dan steeds verder op. Dit leidt tot frustratie en gevoelens van machteloosheid, wat agressief taalgebruik of zelfs agressief gedrag kan veroorzaken.

Geweldloos communiceren
Geweldloze communicatie is een methodiek die is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg en deze wordt steeds breder toegepast bij gezins- en relatieproblemen en tijdens conflictbemiddelingen. Het is een communicatie methodiek die waardevolle handvatten biedt om op een betere manier met elkaar om te gaan als je dingen bespreekbaar wilt maken die je graag anders wilt zien, als het niet goed gaat binnen de relatie of binnen het gezin. Het gaat over de manier waarop je met elkaar communiceert, hoe je elkaar op een goede manier aanspreekt, zonder meteen in de verwijtende sfeer terecht te komen. Op die manier voorkom je dat de ander in de verdediging schiet en er ruzie of nare discussies ontstaan.

Uitleg basisprincipes
Tijdens deze avond zullen de basisprincipes van geweldloze communicatie worden uitgelegd zodat je inzicht krijgt in wat geweldloze communicatie inhoudt en waar deze uit bestaat. Tevens wordt uitleg gegeven over hoe deze methode toegepast kan worden bij het opvoeden van kinderen en hoe deze ingezet kan worden in de partnerrelatie. Naderhand is er ruimte om vragen te stellen, na te praten of nadere informatie te krijgen.

De avond wordt verzorgd door Jolande Rommens-Musquetier, psychosociaal counselor, coach en relatietherapeut. Voor deze avond is aanmelding gewenst zodat rekening gehouden kan worden met het aantal bezoekers.

Informatie:

Wanneer: dinsdag 21 november 2017  

Hoe laat:  Inloop 19.30, start 19.45 en duurt tot uiterlijk 21.30 uur

Locatie: Basisschool de Werft, Raaimoeren 21, 4824 KA Breda.

Toegangsprijs: 10,00 euro (inclusief koffie en thee)


Interesse? Meld je hier aan! Je ontvangt dan binnen 24 uur een bevestiging van je aanmelding en een persoonlijke uitnodiging voor deze avond. 

 

0
0
0
s2sdefault