Ik ben een gamma type, heb ik ooit eens begrepen. Nee niet die bouwmarkt maar ik heb gewoon meer aanleg voor psychologie dan gemiddeld en heb helemaal niets met wiskunde bijvoorbeeld. 

Psychologica

Als ik ergens slecht in was, dan was het wel in rekenen. Taal kon ik nog wel aardig en geschiedenis vond ik ook wel leuk. Het enige wat ik van de beta wetenschappen wel aardig kon was biologie maar zonder scheikunde aanleg had je daar toentertijd ook niet veel aan. Je had in die tijd nog geen profielkeuzes maar enkel vakkenpakketten zoals dat heette. Nog steeds vind ik het moeilijk om me te verbinden met mensen die heel wiskundig denken. Ondanks dat ik wel van logica houd, raak ik de draad kwijt als ik letters als cijfers moet gaan zien of er een of andere onwrikbare logica op tafel komt die ik prompt niet zie. Dan ben je me definitief kwijt. Andersom moeten deze logische types vaak niet zoveel van die wiebelige psychologische gevoelsbelevingen hebben waar ik mee kom. Het is te onvoorspelbaar, teveel buiten de controle voor hen.

Ik kwam bovenstaande "berekeningen" in een Engelstalig plaatje tegen op Pinterest. Ik moest meteen aan mijn wiskundelessen denken waar ik geen hout van snapte voor 85% van de tijd. (Sorry meneer van Eijl.. het lag echt niet aan u). Soms zit het er gewoon niet in. Dit plaatje snapte ik meteen ook al was het in het Engels. Ik kon het niet laten om er een Nederlandse vertaling van te maken en ik heb dat, hoe toepasselijk, in een schoolbord versie gedaan. Geïnspireerd door de psychologie en vertaalt voor de wiskundigen onder ons wink Wellicht geeft het wat houvast..

0
0
0
s2sdefault