Vaders zijn belangrijk in de opvoeding


Avaderrolls vader heb je een eigen rol als het gaat om kinderen groot brengen. Je bent een rolmodel voor je kinderen met alles wat je doet, voor zowel je zoon als dochter.

Je zoon als man
Je zoon zal van je leren hoe hij zich als man dient te gedragen. Wat mannelijk denken, voelen en doen is en wat niet. Hij zal zich aan je willen meten, met je willen concurreren maar ook tegen je op kijken en heel graag je goedkeuring willen hebben. Hij leert wat het is om een man te zijn, een partner en een vader te zijn en dat voorbeeld neemt hij mee, later naar zijn eigen volwassenheid en in zijn relaties als man.

Vaders en dochters
Je  bent haar eerste en daarmee gelijk haar meest belangrijk man in haar leven. Je dochter leert van jou hoe een man is en hoe ze door een man behandeld hoort te worden. Ze leert van de relatie tussen jou en je vrouw, hoe een man zich als partner gedraagt. Je bent haar eerste partner voorbeeld als het gaat om haar toekomstige relaties. Ben je warm en geef je haar veel aandacht dan zal zij later ook een man zoeken die haar die aandacht en warmte biedt. Dat is ze immers gewend en dat voelt voor haar als prettig en fijn. Ze zal daarmee de klik voelen die haar zo vertrouwd was toen ze nog pappa's kleine meisje was.

Ontbrekende vader
Hunkert je dochter echter tevergeefs naar jouw goedkeuring, aandacht of geborgenheid of ervaart ze emotionele afstand dan loopt ze het risico dat dít gevoel haar vertrouwd wordt en zal ze later emotioneel afstandelijke partners aantrekkelijk gaan vinden, met alle negatieve gevolgen vandien. Ze zal een man zoeken waarbij ze het gevoel heeft dat het relatiepatroon herkenbaar is. Als je je dochter niet leert hoe een liefdevolle man en vader is, dan is er een grotere kans dat haar toekomstige partners ook niet erg liefdevol zullen zijn. Immers wat je niet kent, kan je ook niet herkennen en vaak zal ze liefdevolle mannen dan saai vinden of niet spannend of aantrekkelijk genoeg. Ze zal er geen klik mee voelen. 

Hechtingsfiguur
De patronen van de eerste hechtingsfiguur zullen duurzaam in de hersenen worden gegrift van je kinderen en bepalend zijn voor hun hechting en verbinding bij toekomstige partners. Als deze hechting niet goed verloopt dan heeft dat negatieve gevolgen voor de toekomst en zullen kinderen zich verliezen in relaties met partners die hen niet geven wat ze werkelijk nodig hebben. Ze zullen meer dan gemiddeld vallen op "foute" partners die hen pijn doen of verwaarlozen en vaak zijn ze zelf niet goed in staat om tijdig eigen behoeften te herkennen, aan te geven of de liefde te behouden in relaties. 

Een vader bepaalt haar toekomst
Een vader leert zijn dochter niet hoe ze een vrouw moet zijn maar een vader leert zijn dochter hoe ze als vrouw behandeld dient te worden door haar toekomstige partner. Een vader leert zijn dochter de "klik" te voelen van vertrouwdheid bij haar toekomstige partner. Realiseer je als vader dat je haar geluk niet alleen nu bepaalt maar even zo goed bepaal je haar geluk in haar toekomstige relaties. Als vader er kunnen zijn voor je kinderen is zo belangrijk. Je kan ze nooit teveel laten merken hoeveel je van ze houdt.. wel te weinig..

0
0
0
s2sdefault