Binnenkort is het weer Blue Monday. De dag in het jaar waarvan beweerd wordt dat de depressieve gevoelens het ergst zijn omdat de feestdagen voorbij zijn en er nog maandenlang winterse kou en grijze sombere luchten in het verschiet liggen. Het verminderde daglicht helpt er ook niet aan mee. Nu met de Corona dreiging en coronamaatregelen misschien nog wel actueler dan anders.

Hele fijne feestdagen en vooral een normaal en gelukkig 2022 gewenst!

De verzekeraars hebben hun zorgpremies voor 2022 bekend gemaakt. Voordat je een polis (opnieuw) afsluit is het handig om ze te vergelijken met jouw zorgwensen. Ieder jaar is dat nogal een uitzoekklusje maar de Zorgvergelijker van de Consumentenbond maakt het wel een stuk makkelijker.

Mijn psychosociale consulten vallen onder de aanvullende polis kopje Alternatieve Geneeswijzen. Zodra ik een overzicht heb van de vergoedingen zal ik dit hier delen.

Iris van Zomeren vertelt in haar eigen boek haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Ze was nergens veilig. Ze kon alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden.

 
Op woensdagavond 10 november jl. heeft mijn beroepsvereniging NFG, van de zorgverzekeraar het Zilveren Kruis een mail ontvangen dat wij psychosociaal therapeuten als beroepsorganisatie erkend blijven in 2022. Dát is mooi nieuws. Maar in diezelfde mail stond ook de volgende mededeling;

feed-image NIEUWS RSS FEED