Wanneer je als kind er niet toe deed of wanneer je als kind vaak werd te kennen gegeven dat je niet deugde, als je vaak straf kreeg of pijn gedaan werd, dan leer je als volwassene niet hoe waardevol je als mens bent. Het jeugdtrauma wat opgelopen wordt in zo'n situatie als kind, werkt nog jaren later onbewust door in je denken, voelen en gedrag.

0
0
0
s2sdefault

Mensen die twijfelen, die onzeker zijn, die spreek ik regelmatig in de praktijk. Twijfel en onzekerheid wordt vaak gezien als iets negatiefs maar het kan je juist ook een kans bieden. Een kans om te groeien..

0
0
0
s2sdefault

Genieten van de stilte in je hoofd na doorgemaakt trauma. Mensen helpen met PTSS. Het is dankbaar werk. 

0
0
0
s2sdefault


Emotionele verwaarlozing komt vaak voor bij mensen die in hun jeugd emotioneel veel tekort zijn gekomen. Een jeugd vol kritiek, afwijzing, negeren, verbale agressie, vernederingen of intimidatie is schadelijk en kan je later als volwassene veel problemen geven. 

0
0
0
s2sdefault

Als je iets heel engs of naars hebt meegemaakt is je reactie daarna vaak om dit soort situaties of dingen te vermijden. Dit is echter niet altijd de goede strategie. Zo'n angstige of nare ervaring wordt dan een psychische wond die door gaat etteren. 

0
0
0
s2sdefault
feed-image NIEUWS RSS FEED